flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення до суддів та працівників судів

25 лютого 2014, 14:48

  ЗВЕРНЕННЯ до суддів та працівників судів Голови Верховного Суду України Ярослава РОМАНЮКА, Голови Вищого господарського суду України Віктора ТАТЬКОВА, в.о. Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена ЛІТВІНОВА та в.о. Голови Вищого адміністративного суду України Михайла ЦУРКАНА

 



 

Шановні колеги, працівники судів!

Україну спіткала трагедія – загинули десятки людей, і це непоправне горе болем відгукнулося у серці кожного громадянина нашої держави. Висловлюємо глибокий сум і щире співчуття з приводу трагічної загибелі наших співвітчизників. Їхні імена назавжди залишаться в пам’яті кожного.

У цей непростий час, у період змін у суспільно-політичному житті нашої держави звертаємося до суддів і працівників судів, адже суди були і є легітимними органами державної влади, що єдині здійснюють правосуддя. Статус судді в реаліях сьогодення вимагає від нас, професійних суддів, максимальної зібраності, виваженості, стриманості, стійкості та розсудливості. Упевнені, що ви свідомі цього.

Самостійність суду, його незалежність і безсторонність, принципи законності, справедливості та верховенства права при ухваленні судових рішень були і є основними гарантіями захисту конституційних прав людини та громадянина. Нині це набуває особливо важливого значення.

Звертаємося до представників суддівського корпусу, незалежно від рівня і юрисдикції суду, та закликаємо забезпечити стабільну роботу судів, адже своєчасний, справедливий та неупереджений розгляд справ суддями, які керуються Конституцією та прийнятими Верховною Радою України законами України, – запорука суспільного правопорядку.

Упевнені, що поведінка суддів як носіїв судової влади повинна бути позбавлена емоцій, а стабільна робота судів, поєднана з неухильним додержанням суддями основоположних принципів здійснення правосуддя, сприятиме подоланню кризових явищ у суспільстві правовим шляхом і формуванню довіри до державної влади, зокрема й судової.



Голова
Голова
В. о. Голови
В. о. Голови
Верховного
Вищого
Вищого
Вищого
Суду України
господарського
спеціалізованого
адміністративного
Я.М. РОМАНЮК
суду України
суду України з
суду України
В.І. ТАТЬКОВ
розгляду
М.І. ЦУРКАН
цивільних і
кримінальних
справ
Є.В. ЛІТВІНОВ

24 лютого 2014 року