flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо спростування інформації висвітленої інтернет-виданням «Громадський інформаційний портал»

12 березня 2019, 16:05

Реагуючи на інформацію, що висвітлена на веб-ресурсі «Громадський інформаційний портал» під заголовком «Патріотам та активістам тюрми а вбивцям волю..Дно українського правосуддя», прес-служба суду повідомляє наступне.

Вважаємо, що вказана інформація є недостовірною, не відповідає дійсним обставинам справи та не має жодного правового підґрунтя.

Раніше, за підозрою у вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї, були затримані четверо осіб. На стадії досудового розслідування підозрюваним було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

В подальшому, двом підозрюваним було змінено раніше повідомлену підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 Кримінального Кодексу України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 396 Кримінального Кодексу України, в зв’язку з чим, запобіжний захід було змінено з тримання під вартою на домашній арешт. Інші двоє підозрюваних, перебувають у слідчому ізоляторі, розпочато судове розслідування.

4 березня 2019 року, Луцьким міськрайонним судом Волинської області, розглянуто обвинувальний акт у кримінальному провадженні, який надійшов до суду з угодою про визнання винуватості, укладеною між прокурором відділу Прокуратури Волинської області та двома обвинуваченими.

Вказаною угодою, укладеною на досудовому розслідуванні, узгоджено міру покарання за частиною 1 статті 396 Кримінального Кодексу України. Зокрема, позбавлення волі строком на 2 роки, на підставі статті 75 Кримінального Кодексу України з іспитовим строком на 2 роки.

Суд з’ясувавши думку учасників, дослідивши матеріали, перевіривши підставність, затвердив угоду укладену між прокурором та обвинуваченими.  

Згідно чинного кримінального-процесуального законодавства, судовий розгляд проводиться лише стосовно особи, якій пред’явлено обвинувачення і лише в межах висунутого обвинувачення відповідно до обвинувального акту, який складається слідчим та затверджується прокурором.

Тому, оціночні судження з приводу того, що «У Луцьку Суд звільнив з-під варти чотирьох учасників стрілянини на луцькій автомийці…» є необгрунтованими та неприпустимими.

Зважаючи на зазначене вище, Луцький міськрайонний суд Волинської області закликає представників засобів масової інформації не поширювати неперевіреної інформації та звертатися до прес-служби суду для уточнення інформації чи отримання коментарів.

 

Прес-служба Луцького міськрайонного суду

Волинської області