flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сприяння розвитку системі правосуддя для дітей – тематика першого Всеукраїнського форуму

19 липня 2018, 17:38

«В контексті дотримання міжнародних стандартів у сфері захисту прав дітей важливе значення має гуманізація судових процесів щодо дітей, які потрапили в конфлікт з законом, чи перебувають в контакті з законом…» - членкиня РС України, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської оласті Інна Плахтій

 

Сьогодні, 19 липня 2018 року, в Києві проходить перший Всеукраїнський форум з правосуддя для дітей. Його проведення в Україні ініційовано Міністерством юстиції у співпраці з партнерами Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх. Форум передбачає формування платформи для спілкування фахівців у сфері правосуддя для дітей.

 

До обговорення запрошено членкиню Ради суддів України, суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Інну Плахтій, яка розповіла, що у Луцькому міськрайонному суді Волинської області обладнано дитячу («зелену») кімнату, для забезпечення гуманного процесу правосуддя у питаннях щодо дітей, які потрапили у конфлікт із законом чи перебувають у контакті із законом, у всіх категоріях судових справ.

pb-1776c

Також, до участі у форумі залучено посадових осіб центральних органів державної влади, які виконують функції у сфері захисту прав дітей, а це прокурори, судді, адвокати, працівники органів пробації, соціальних служб і поліції, науковці, медіатори, експерти та громадські активісти.

 

Матеріали форуму: https://drive.google.com/drive/folders/1HdZhw3ExDReQjwzVScx3p2_rlpXketJS