flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Луцьку завершився семінар «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку»

22 червня 2018, 17:59

Сьогодні, 22 червня 2018 року, в приміщенні Апеляційного суду Волинської області відбувся семінар-трейнінг для суддів та працівників апарату суду Волинської області «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку», який проходить по регіонах Україні в рамках програми «Право на справедливий суд осіб з особливими потребами та маломобільних груп населення». 

Тренери програми Наталія Чумак та Олег Полозюк розповідали, як створити максимально зручний та комфортний простір для перебування людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в судових установах. Поділилися цікавим американським досвідом щодо пристосування приміщення судів для таких груп населення. А головне, зауважили, що мало мобільні групи населення це не лише люди з інвалідністю, які пересуваються на візках чи незрячі люди, а також люди похилого віку, мами з дитячими візочками та люди, які мають короткочасні розлади здоров’я.  

Олександр Вознюк, голова ВГОІ "Правозахисна спілка інвалідів" підкреслив, що основною метою проекту є допомогти судам налагодити співпрацю із людьми з інвалідністю та подолати бар’єри і в першу чергу суспільні.  

78789

 

7878