flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поранений на Євромайдані, чотири роки потому…

19 квітня 2018, 16:11

20 лютого 2014 року, в ході масових акцій протесту по вулиці Інституцькій у місті Києві, було вбито та поранено понад 100 людей.

Колегія суддів Святошинського районного суду міста Києва за участі суду присяжних, 19 квітня 2018 року, проводила розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишніх співробітників МВС України у масовому вбивстві громадян в ході акцій протесту 20 лютого 2014 року під час Євромайдану.

Засідання відбулося в режимі відеоконференції з Луцьким міськрайонним судом Волинської області.

Артем Запотоцький, лучанин, який з 18 по 20 лютого 2014 року, перебував у місті Києві, брав участь у акціях протесту і громадської непокори та отримав вогнепальне поранення в область спини, поблизу вулиці Інституцької, являється одним із потерпілих в межах даного кримінального провадження. У зв’язку із отриманими травмами, сьогодні Артем Олександрович має обмежені можливості та І–шу групу інвалідності.

В ході дачі показів, пригадує жахливі картини тих днів. З мужністю розповідає, що в той момент не відчував небезпеки та навіть не міг усвідомити, що ті події будуть мати такі тяжкі наслідки!

 

5_1