flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся тристоронній круглий стіл

27 жовтня 2017, 13:06

   Вчора, 26 жовтня 2017 року, судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Олеся Калькова, Вячеслав Покидюк разом з помічниками Людмилою Сидорук та Андрієм Полюшком, брали участь у тристоронньому круглому столі для суддів, прокурорів та адвокатів, який організований за підтримки Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні.

     

 

  

   Модератор заходу, старший радник з питань судової системи Джон Каббон, наголосив на необхідності розширення професійного діалогу між судом, прокуратурою, адвокатурою та зауважив, що з метою пошуку відповідних рішень у проблемах застосування окремих положень кримінально-процесуального законодавства, слід конкретизувати випадки, які можуть спричиняти труднощі.

   Висвітлення проблемних питань початку досудового розслідування, закриття кримінального провадження, призначення захисника з числа адвокатів Центру надання безоплатної правової допомоги та процедури розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу особі, яку було затримано без ухвали суду, стали основною метою зустрічі.

   В ході дискусій, учасники обговорювали перспективи внесення змін до діючого кримінально-процесуального законодавства та прогнозували можливі зміни в практиці.