flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід до підозрюваного-адвоката

29 вересня 2017, 16:39

   До адвоката М.В. Омелянюка, якого 27.09.2017 року, працівниками прокуратури Волинської області та УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НП України, було викрито у отриманні неправомірної вигоди в розмірі 2000 доларів США та інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, до 27.11.2017 року включно, застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, із застосуванням електронного засобу контролю.

   До Луцького міськрайонного суду Волинської області, 29.09.2017 року, старшим слідчим слідчого відділу прокуратури Волинської області молодшим радником юстиції О.В. Трофімуком було подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

   Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області А.Є. Сівчук, заслухавши думку учасників процесу, кожного зокрема, прокурора та старшого слідчого, які клопотання підтримали та просили задовольнити, думку підозрюваного та його захисника, які заперечували щодо задоволення даного клопотання, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов до висновку, що клопотання до задоволення не підлягає.

   Відмовивши в задоволенні клопотання старшого слідчого СВ прокуратури Волинської області, підозрюваного звільнено з під варти із залу суду негайно та покладено наступні обов’язки:

  • цілодобово не залишати місця проживання, а саме – м. Володимир-Волинський, вул. Луцька, 253/52 Волинської області;
  • прибувати на виклик до слідчого, прокурора або суду на першу вимогу, а в разі неможливості прибути через поважні причини - завчасно повідомляти про це посадову особу або орган, що здійснив виклик;
  • не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.