flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжних захід відносно голови кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Волинської області

29 вересня 2017, 10:59

   Голову кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Волинської області М.О. Сорокопуда, 27.09.2017 року було викрито у отриманні неправомірної вигоди, працівниками прокуратури Волинської області та УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НП України та інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

   Відносно підозрюваного, старшим слідчим слідчого відділу прокуратури Волинської області молодшим радником юстиції О.В. Трофимчуком, 28.07.2017 року, до Луцького міськрайонного суду Волинської області було подано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

   Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області А.Є. Сівчук, заслухавши думку учасників процесу, кожного зокрема, прокурора та старшого слідчого, які клопотання підтримали та просили задовольнити, думку підозрюваного та його захисника, які заперечували щодо задоволення даного клопотання, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов до висновку, що клопотання до задоволення не підлягає.

   Відмовивши в задоволенні клопотання старшого слідчого СВ прокуратури Волинської області, до підозрюваного М.О.Сорокопуда застосовано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання та звільнено з під варти із зали суду негайно.

   На підозрюваного покладено обов’язки, що передбачені ст.194 КПК України, а саме:

  • прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою, а в разі неможливості з’явитися через поважні причини – завчасно повідомити про це посадову особу, що здійснила виклик;
  • не відлучатися за межі м. Луцьк та Луцького району Волинської області, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця свого проживання та роботи.

   Згідно ч.6 ст.194 КПК України, на підозрюваного покладаються обов’язки на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжено за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому ст.199 КК України.