flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Єдине в практиці суду кримінальне провадження щодо жорсткого поводженні з тваринами

19 червня 2017, 18:12

   Луцьким міськрайонним судом Волинської області, під головуванням судді М.С. Квятковського, 15 червня 2017 року, було проголошено вирок у справі обвинуваченого Юрія Гнатюка, який разом із Л. Торопіною знімали відеоролики, на якому зафільмували знущання над котами.

   Всупереч загальноприйнятим нормам та принципам моралі щодо поводження із тваринами, обвинувачений Ю.Гнатюк разом із Л. Торопіною, у вересні 2016 року, вчиняли знущання над котами із застосуванням жорстоких методів, отримуючи задоволення від спостерігання за стражданнями тварин.

   Молоді люди, застосовуючи фізичну силу, викидали котів із вікна, закривали в морозильній камері, (при температурі –15), духовій шафі, пральній машині, які були увімкнені. Таким чином, пропогуючи культ насильства і жорстокості.

   Висновками судово-психіатричних експертиз встановлюють, що у Ю. Гнатюка присутні емоційно нестійкі розлади особистості, однак визнають його таким, який міг та може усвідомлювати свої дії, але не є здатний повною мірою керувати ними.

   Обвинувачений у скоєному розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину.

   Ю. Гнатюк раніше судимий, судимість не знята та непогашена в встановленому законному порядку.

   Відповідно до вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, Ю. Гнатюка визнано винним у вчиненному злочині, за ч.1 ст.299 КК України, та призначено покарання у виді 5 років 1 місяць позбавлення волі, із врахуванням невідбутої частини покарання за іншим вироком суду.