flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уповноважені працівники за налагодження зв’язків судів зі ЗМІ, підвищували професійний рівень в комунікації

09 червня 2017, 17:19

«Довіра до судової влади неможлива без належного забезпечення принцип гласності та відкритості судочинства.

Саме тому, реалізація судами вимог забезпечення доступ громадян до інформації про здійснення судочинства та діяльність судів в цілому стає важливим елементом судової реформи.

І важливу роль в цьому процесі відіграють прес-секретар та усвідомлення всіма представниками судової гілки влади необхідності цього процесу». Ольга Какауліна, представник Прес-центру судової влади.

 

Десятий, ювілейний навчальний тренінг: «Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади», для представників судів Волинської області, які виконують обов’язки прес-секретарів, минув 08 червня 2017 року у Луцьку.

Першу, системну тренінгові програму навчання, розроблено з метою створення сприятливого комунікативного середовища між громадськістю, засобами масової інформації та представниками судової влади.

Тренінг організований в партнерстві ТО «Вектор прав людини», проектом «Суд людською мовою», Радою суддів України, прес-центром судової влади України, Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

«Тренінг є прикладом плідної співпраці судової системи та громадських організацій задля реалізації спільної мети — захисту прав людини. В Україні не існує спеціальної державної програмі навчання прес-секретарів судів, тому силами громадських організацій і судової влади ми робимо можливе вже сьогодні і створюємо підґрунтя для майбутніх змін у цьому напрямку» - зазначила директор ГО «Вектор прав людини», координатор проекту «Суд людською мовою» Валерія Рибак.

Керівник апарату Луцького міськрайонного суду Волинської області Наталія Тимощук та начальник відділу інформатизації та аналітично-статистичної роботи Ольга Пилипюк, взяли участь у даному заході та мали можливість отримати нові знання і навички застосування комунікативних інструментів в роботі суду зі ЗМІ та громадськістю.