flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді пройшов брифінг для представників ЗМІ та громадськості з приводу резонансних справ

13 грудня 2016, 17:58

        За наслідками розгляду суддею Луцького міськрайонного суду Волинської області І.В.Ясельським справ, які спричинили значний суспільний резонанс, у суді, з власної ініціативи, було проведено брифінг для ЗМІ та представників громадськості, за участі головуючого судді І.В. Ясельського, голови суду М.С. Квятковського, судді-спікера А.М. Пахолюка та заступника керівника апарату В.М. Сметани.

Тематика зустрічі стосувалася розглянутого 10 грудня 2016 року клопотання слідчого СВ Луцького ВП ГУНП у Волинській області про застосування запобіжного заходу відносно громадянина В.М. Мігаса, який підозрюється у вчинені злочинів за статтями ч.1 ст.135, ч.2 ст. 286 КК України, та справи про адміністративне правопорушення відносно останнього за статтями ч.1 ст.130, ч.4 ст.122, ст.122-2 КпАП України.
 
 
Головуючий суддя у справах І.В.Ясельський намагався доступно роз’яснити присутнім застосування адміністративно-процесуального та кримінально-процесуального закону при розгляді даних справ, а також обґрунтував межі розміру застави, яку було застосовано до підозрюваного одночасно із запобіжним заходом тримання під вартою.
 
 
Окремо голова суду М.С. Квятковський наголосив, що даний захід мав на меті роз’яснити резонансні рішення суду, ще раз підкреслити, що у своїй роботі Луцький міськрайонний суд Волинської області є публічним і прозорим та спростувати не зовсім коректні, не обґрунтовані коментарі окремих представників громадськості з приводу розгляду вище згадуваних судових справ.