flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На екскурсію до Луцького міськрайонного суду Волинської області вкотре завітали студенти

04 листопада 2016, 16:59

         З метою підвищення правової культури та свідомості молоді, а також для ознайомлення з судової системою, студенти 1-го та 2-го курсу, факультету бізнесу, Луцького національного технічного університету, завітали на ознайомчу екскурсію до Луцького міськрайонного суду Волинської області, 04 листопада 2016 року. 

У холі суду студентів зустріли заступник керівника апарату суду Василь Сметана, суддя – спікер Анатолій Михайлович Пахолюк та прес-секретар суду Ольга Пилипюк. Присутнім розповіли правила пропуску до приміщення суду та про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи.
Василь Сметана розповів про технічне обладнання в залі судових засідань та кімнату свідка, про механізм здійснення фіксації судового засідання та процедуру проведення судового засідання у режимі відеоконференції.
Студенти мали змогу ознайомитися з роботою інформаційного кіоску, за допомогою якого можна переглянути інформацію на веб-сайті Луцького міськрайонного суду Волинської області та дізнатися про рух справ, який розміщений у холі приміщення суду. Також їм розповіли про роботу відділу документального забезпечення та звернення громадян.
Тонкощами суддівської професії з присутніми поділився суддя-спікер Анатолій Михайлович Пахолюк, зокрема продемонструвавши власний робочий кабінет.
В ході зустрічі студенти дізналися про юрисдикцію Луцького міськрайонному суду Волинської області, структуру та розміщення інших приміщень суду.