flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Анатолій Михайлович Пахолюк пройшов професійну підготовку щодо судівської етики та антикорупційного законодавства

27 вересня 2016, 17:45

         Для створення основи у підвищення рівня запобігання корупційних ризиків та удосконалення професійної етики та доброчесності суддів, в м. Чернівці, у місцевому регіональному відділенні Національної школи суддів України, 19-23 вересня 2016 року пройшла підготовка для суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше.

Прийняв участь у навчанні суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Анатолій Михайлович Пахолюк.
В межах підготовки було проведено тренінги: «Антикорупційне законодавство та практика його застосування. Відповідальність за вчинення корупційного правопорушення» та «Судівська етика. Доброчесність суддів», які проводилися з метою виявлення індивідуальних потреб суддів щодо вдосконалення, професійного зростання та стимулювання до підтримання кваліфікації на належному рівні.
Зазначений курс був розроблений в рамках програм та проектів у співпраці зКоординатором проектів ОБСЄ в Україні та за участіукраїнських суддів, правників-науковців.
В ході роботи було продемонстровано відео “Україна без корупції” та проведено експресопитування.
Учасники звернули увагу на проблеми застосування антикорупційного законодавства, які виникають у судах та обговорили шляхи подолання цих проблем, що допоможе запобігти корупції.
У малих групах судді працювали над проблемними питаннями щодо обмеженнявикористання службових повноважень; одержання подарунків; запобігання одержанню неправомірної вигоди; обмеження щодо сумісництва.
Окремою темою було запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, потенційного та реального.
Також судді розглянули принципи суддівської етики відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства, обговорили поведінку судді під час здійснення правосуддя, принципи та стандарти етичної поведінки в позасудовій діяльності.
По закінченню навчання, учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.