flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Валентина Петрівна Пушкарчук взяла участь у дводенному семінар

16 вересня 2016, 15:37

         Право на судовий захист входить до переліку основних захищуваних прав і основоположних свобод людини. З огляду на це, існує необхідність вивчення питання реалізації принципу справедливого судового розгляду справи, що водночас є досить складним та дискусійним моментом у світлі реформування судової системи в Україні.

         Саме з цього приводу, у приміщенні Великого палацу Золочівського замку в місті Золочеві, з ініціативи голови Золочівського районного суду Львівської області Володимира Миколайовича Сивака та за погодженням із Національною школою суддів України і дирекцією Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького, 13-14 вересня 2016 року було проведено дводенний семінар-навчання на тему: «Право на справедливий суд крізь призму рішень Європейського суду з прав людини» із суддями місцевих загальних судів та Апеляційного суду Львівської області. Поділитися власним досвідом із застосування в судовій практиці рішень Європейського суду з прав людини, мала нагоду суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Валентина Петрівна Пушкарчук.

          Учасники семінару брали активну участь в дискусії, обмінювались досвідом та виконували ряд практичних завдань за матеріалами справ Європейського суду з прав людини.