flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cудді Луцького міськрайонного суду Волинської області прийняли участь у робочій зустрічі в управління Луцького прикордонного загону

13 липня 2016, 10:59
Прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянства і врегулювання окремих питань, пов’язаних з протидією нелегальній міграції» від 19 травня 2016 року стало причиною робочої зустрічі, яка відбулася в управлінні Луцького прикордонного закону 01 липня 2016 року.
В зустрічі брали участь: судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Присяжнюк Людмила Миколаївна та Пахолюк Анатолій Михайлович а також представники Державної міграційної служби України у Волинській області та Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства ДМС України.
Метою заходу було обговорення проблемних питань, що виникли у зв’язку із прийняттям вищевказаного Закону, а також судової практики щодо примусового видворення іноземців та осіб без громадянства.
В ході зустрічі працівник Луцького прикордонного загону Негодюк Тарас Миколайович повідомив, що основним проблемним питанням є ідентифікація особи під час процедури примусового видворення з території України іноземців та осіб без громадянства, які вчинили адміністративні правопорушення. Негодюк Т.М. зазначив, що більшість «нелегалів» не хочуть добровільно повідомляти свій біологічний вік та свої анкетні дані.
Спільно учасники зустрічі дійшли згоди, що подібні зустрічі є досить актуальними та мають проводитися надалі.