flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Провідний спеціаліст Луцького міськрайонного суду Волинської області Пилипюк Ольга пройшла курс дистанційного навчання та отримала сертифікат

08 липня 2016, 15:48
   Для підготувки сучасних високоефективних фахівців для судової влади, здатних успішно комунікувати, в рамках реалізації судової реформи на основі Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у редакції Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», Концепції інформаційно-комунікаційної стратегії Ради суддів України (2012 р.), Стратегії розвитку судової влади України на 2015–2020 роки, схваленої рішенням ХІІ позачергового з’їзду суддів України 25 вересня 2014 року, Стратегії розвитку Національної школи суддів України на 2016–2020 роки, Національною школою суддів України було запроваджено дистанційний курс навчання для прес-секретарів судів і відповідальних за зв’язки з засобами масової інформації «Комунікації в судовій діяльності», який тривав з 23 травня по 1 липня 2016 року. Курс розроблено за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту «Справедливе правосуддя».
 
   
   Метою курсу було оволодіння слухачами системою знань, сукупністю комунікативних засобів, методів, прийомів і технік, що сприяють наданню об’єктивної інформації про діяльність суду і суддів, налагодженню активного зацікавленого діалогу з суспільством, наближення українського судочинства до європейських стандартів, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи.
 
   
   Курс мав практичне спрямування та передбачав ознайомлення з матеріалами, виконання завдань, активне обговорення. В ньому широко використовуються сучасні інтерактивні методи навчання: міні-лекції, презентації у форматі PowerPoint, ситуативні завдання, перелік контрольних запитань та ін.
   05 липня 2016 року в Національній школі суддів України у місті Київ, відбулося засідання робочої групи з підбиття підсумків апробації дистанційного навчального курсу «Комунікація в судовій діяльності». До участі було запрошено провідного спеціаліста Луцького міськрайонного суду Волинської області Пилипюк Ольга, яка була одним із слухачів та увійшла у рейтинг кращих студентів курсу.
   В ході робочої зустрічі, учасниками якої були також і викладачі курсу, представники Національної школи суддів України та проект агентства США з міжнародного розвитку (USAID)«Справедливе правосуддя», присутні поділилися враженнями від результатів роботи пілотного проекту. Оцінили організацію навчальної діяльності та узагальнили пропозиції щодо вдосконалення дистанційного навчального курсу.
 
 
   Усім запрошеним кращим слухачам курсу та викладачам було вручено сертифікат Національної школи суддів України. 
 
ґ