flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Луцький міськрайонний суд Волинської області робить перші кроки для налагодження ефективної комунікації.

09 червня 2016, 15:27
Луцький міськрайонний суд Волинської області робить перші кроки для налагодження ефективної комунікації.
08 червня 2016 року у приміщенні Луцького міськрайонного суду Волинської області відбулася зустріч із представниками засобів масової інформації на тему: «Актуальні питання налагодження ефективної комунікації суду та ЗМІ». До участі запрошувалися регіональні засоби масової інформації.
Метою даного заходу, було налагодження взаємодії та конструктивного діалогу із засобами масової інформації.
 
 
Учасниками заходу були: голова суду М.С. Квятковський, суддя-спікер суду А.М. Пахолюк, в.о. керівника апарату суду В.М. Сметана та прес-секретар суду О.В. Пилипюк. В зустрічі приймали участь: О.С. Бубенщикова – редактор відділу обласного громадського політичного тижневика «Волинська газета», Г.М. Федоренко – головний редактор газети «Відомості.інфо», О.О. Ковальчук головний редактор регіонального онлайн медіа «Громадське.Волинь», О.В. Маюк – випусковий редактор інформаційного агентства «Волинські новини», Д.С. Тимошкова – журналіст ДП Телерадіокомпанії «Аверс», С.В. Павлова – журналіст Волинської регіональної дирекції НТ України та репортер інтернет–видання «Волинське агентство розслідувань» – О.Р. Волянік.
 
Зустріч розпочалася з привітального слова голови суду, який і ознайомив учасників із програмою даного заходу. М.С.Квятковський наголосив, що Луцький міськрайонний суд Волинської області має на меті створення необхідних умов для забезпечення належного доступу ЗМІ та громадськості до інформації суду та підвищення рівня довіри до судової системи.
В.о. керівника апарату суду В.М. Сметана, повідомив присутнім інформацію щодо специфіки роботи Луцького міськрайонного суду Волинської області, як найбільшого місцевого суду Волинської області та ознайомив з результатами опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів Волинської області, яке було проведено в рамках проекту «Справедливе правосуддя» у листопаді 2015 року – січні 2016 року «Громадсько-консалтинговою групою «Партнер», які свідчать про позитивну динаміку у якості роботи Луцького міськрайонного суду Волинської області порівняно із 2012 роком.
Суддя-спікер суду А.М. Пахолюк, аргументовано та доступно розповів про законодавство, яке регулює гласність та відкритість судового процесу. Переконливо довів, що судді знаходяться в рамках процесуального законодавчого поля і не можуть бути упередженими. Окрему увагу приділив законодавчим нормам, які регулюють процедуру фіксації засобами масової інформації судового засідання. Особливої дискусії набуло питання щодо обмеження фіксації засобами масової інформації судового процесу. З даного приводу доповідачем було надано вмотивовані пояснення та обґрунтовано позицію суду. Також було озвучено процедуру доступу до матеріалів судової справи та доступу до судового рішення.
 
 
По завершенню заходу, для учасників було проведено короткий        прес-тур приміщенням суду, в ході якого, в.о. керівника апарату В.М. Сметана розповів де громадяни можуть знайти необхідну інформацію про суд, як працює інформаційний кіоск, який розміщено у холі приміщення суду, як організовано документообіг та продемонстрував, як відбувається автоматичний розподіл судової справи, яка надійшла на розгляд до суду.
 
 
Спільно учасники зустрічі дійшли згоди, що забезпечення стандартів відкритого судочинства залежить від багатьох факторів та не лише від діяльності суду. Саме тому, одним із основних пріоритетів роботи Луцького міськрайонного суду Волинської області є заручитися підтримкою ЗМІ шляхом ефективної комунікації.