flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суди Волині отримали оцінки якості роботи.

26 травня 2016, 16:27

Луцький міськрайонний суд Волинської області отримав оцінки якості роботи.

 
              В середу, 25 травня 2016 року о 14.00 год.,  в м. Луцьку, конференц-залі готелю «Україна», відбулося оприлюднення результатів дослідження якості функціонування судів у Волинській області, зокрема і Луцького міськрайонного суду Волинської області. Опитування  в суді проводилось в період з 02 по 30 грудня 2015 року громадською організацією «Громадсько-консалтингова група «ПАРТНЕР» в рамках проекту «Опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів з використанням карток громадського звітування» за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».
 
 
Участь в круглому столі взяли голова Луцького міськрайонного суду Волинської області – Квятковський Михайло Семенович та заступник керівника апарату суду – Сметана Василь Миколайович. Крім того, на даному заході були присутні: представники територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області, представники судів Волинської області, ЗМІ та проекту USAID «Справедливе правосуддя».
 
 
 
Середня оцінка якості роботи суду, яка була оцінена відвідувачами суду – становить 4,33 бали за 5-бальною шкалою.
Оцінки якості роботи Луцького міськрайонного суду за основними вимірами
Виміри якості
Луцький міськрайонний суд Волинської області
Найвищі оцінки по Волинській області
2012 рік
2016 рік
Доступність суду
3,89
4,35
4,82
Зручність та комфортність
4,05
4,56
4,97
Повнота та ясність інформації
4,12
4,60
4,96
Сприйняття роботи працівників апарату
3,84
4,64
4,98
Дотримання термінів судового розгляду
4,29
4,50
4,97
Сприйняття роботи суддів
4,29
4,62
5,00

 

Варто зазначити, що порівнюючи результати оцінок якості роботи Луцького міськрайонного суду Волинської області у 2012р. та 2016р., ми досягли значного покращення у всіх вимірах якості, тобто середні оцінки роботи суду за складовими якості поліпшились. 
 
Відмітимо, що станом на 2016 рік в Луцькому міськрайонному суді Волинської області найкраще забезпечуються показники якості роботи працівників апарату суду, які при спілкуванні з відвідувачами завжди проявляють доброзичливість, повагу, бажання допомогти; працівники апарату суду завжди старанно працюють, інколи припускаються помилок, які призводили до перероблення документів та порушення строків.
 
Однак, як зазначили опитані відвідувачі суду, найгірше в суді забезпечується доступність до суду. Це пов’язано з тим, що суд розташований в трьох приміщеннях, які відносно віддалені один від одного, що спричиняє незручності як для відвідувачів так і для працівників суду.
 
Якість роботи Луцького міськрайонного суду Волинської області за основними вимірами
 
(середнє значення за 5-бальною шкалою)
 

  
Серед зауважень щодо доступності до суду відвідувачі Луцького міськрайонного суду найбільш наголошували на тому, щоб всі корпуси суду знаходились в одному приміщенні, також зазначили таке: «встановити пандус, щоб люди з обмеженими можливостями і мами з колясками могли вільно відвідувати суд», «забезпечити безкоштовне перевезення інвалідів окремим транспортом від одного корпусу суду до іншого», «зробити ремонт в суді», «покращити умови для людей з обмеженими можливостями», «змінити умови у залі очікування громадян», «покращити освітлення», «забезпечити суд новим приміщенням».
Адміністрацією суду взято до уваги зауваження та побажання опитаних респондентів та в межах наданих їм функцій та повноважень, будуть вжиті заходи, щодо виконання зазначених побажань та зауважень.