flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок суду відносно обвинуваченої Виноградової Наталії Олексіївні

30 квітня 2024, 14:09

Луцьким міськрайонним судом Волинської області в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia) обвинувальний акт у кримінальному провадженні №42023030000000089, що надійшов з Волинської обласної прокуратури, відносно Виноградової Наталії Олексіївни, що своїми умисними діями, які виразились в умисному вчиненні в умовах воєнного стану громадянином України діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України у формі переходу на бік ворога в період збройного конфлікту, надання іноземній державі або її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, Виноградова Наталія Олексіївна вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 111 КК України.

30 квітня 2024 року судом ухвалено вирок, яким обвинувачену Виноградову Наталію Олексіївну, 19.07.1999 року народження, уродженку м. Волноваха, Донецької області, зареєстровану та проживаючу за адресою: м. Волноваха, вул. Менделєєва, 17/23, Донецької області, визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 (п’ятнадцять) років, з конфіскацією усього належного їй на праві приватної власності майна.

Відповідно до ст. 54 КК України позбавити Виноградову Наталію Олексіївну, спеціального звання – старшого лейтенанта служби цивільного захисту.

На підставі ст. 55 КК України, позбавити Виноградову Наталію Олексіївну, права обіймати посади в правоохоронних органах та посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади на строк 3 (три) роки.

Строк відбування покарання Виноградовій Наталії Олексіївні, рахувати з моменту приведення вироку до виконання, тобто з моменту фактичного затримання.

Строк відбування покарання у виді позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах та посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади Виноградовій Наталії Олексіївні, обчислювати з моменту відбуття основного покарання.

Обраний в порядку ч. 6 ст. 193 КПК України відносно Виноградової Наталії Олексіївні запобіжний захід у вигляді тримання під вартою – залишити без змін.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Обвинувачена має право отримати в суді копію вироку.