flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок суду у справі № 161/9079/23 відносно обвинуваченої Костроміної В.О.

12 грудня 2023, 15:00

Луцьким міськрайонним судом Волинської області в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia) було розглянуто обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 22023030000000047, що надійшов з Волинської обласної прокуратури, відносно Костроміної Вікторії Олегівни, що своїми умисними діями, які виразилися у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 111-1 КК України.

    11 грудня 2023 року судом ухвалено вирок, яким обвинувачену Костроміну Вікторію Олегівну, 21.02.1984 року народження (останнє відоме місце проживання: м. Мелітополь, вул. Садова, будинок 48, квартира 26), визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 7 (сім) років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності, або займатися освітньою і виховною діяльністю на строк 15 (п’ятнадцять) років, з конфіскацією всього належного на праві приватної власності майна.

 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Обвинувачена має право отримати в суді копію вироку.