flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок суду у справі №161/6630/23 відносно обвинуваченої Шкред Ольги Володимитрівни

26 жовтня 2023, 08:38

Луцьким міськрайонним судом Волинської області в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia) було розглянуто обвинувальний акт у кримінальному провадженні №22023030000000013, що надійшов з Волинської обласної прокуратури, відносно Шкред Ольги Володимирівни, що своїми діями, які виразилися у державній зраді, тобто в умисно вчиненому громадянином України діянні на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, що виразилося у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, наданні іноземній державі або її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинених в умовах воєнного стану, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 111 КК України.

 23 жовтня 2023 року судом ухвалено вирок, яким обвинувачену Шкред Ольгу Володимирівну, 16.11.1981 року народження (останнє відоме місце проживання: Донецька область, Волноваський район, с. Діанівка, вул. Миру, 2), визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та  призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 (п’ятнадцять) років, з конфіскацією усього належного їй на праві приватної власності майна.

На підставі ст. 55 КК України, Шкред Ольгу Володимирівну, 16.11.1981 року народження, позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності на строк 3 (три) роки.

На підставі ст. 54 КК України, Шкред Ольгу Володимирівну, 16.11.1981 року народження, позбавлено 15 рангу посадової особи місцевого самоврядування.

 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Обвинувачена має право отримати в суді копію вироку.