flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НШСУ запустила окрему сторінку з матеріалами, які можуть бути корисними суддям для розгляду справ про воєнні злочини

24 жовтня 2023, 11:48

За підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх» Національна школа суддів України (НШСУ) на своєму офіційному веб-сайті запустила окрему сторінку з матеріалами, які можуть бути корисними українським суддям для розгляду справ про воєнні злочини - https://bit.ly/3ZSy8RR.

Матеріали сторінки містять відповіді на поширенні запитання, підготовлені експертами створеної за сприяння Програми USAID «Справедливість для всіх» Консультативної ради НШСУ з науково-методичної допомоги суддям у розгляді справ про воєнні злочини.

До складу ради входять знані міжнародні експерти, судді, представники наукової спільноти та колишні судді міжнародних судів і трибуналів. Також ця сторінка має онлайн-форму https://bit.ly/3ZUQwcT, де судді можуть поставити Консультативній раді запитання і отримати роз’яснення стосовно спірних питань застосування міжнародного права в національній практиці. Ці роз’яснення будуть містити узагальнені рекомендації на основі судової практики міжнародних трибуналів та національних судів, які вже розглядали схожі питання.

USAID Ukraine - USAID Україна і надалі підтримуватиме НШСУ та Консультативну раду задля підвищення спроможності українських суддів ефективно, справедливо та неупереджено розглядати справи про воєнні злочини.

Oфіційна сторінка Програми USAID «Справедливість для всіх» у Facebook

 та сторінка Національна школа суддів України КОНСУЛЬТАТИВНА РАДА ЩОДО ВОЄННИХ ЗЛОЧИНІВ http://surl.li/mlupp