flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок суду відносно обвинуваченої ДМИТРІЄВОЇ ЛЮДМИЛИ МИХАЙЛІВНИ

12 вересня 2023, 08:50

Луцьким міськрайонним судом Волинської області в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia) було розглянуто обвинувальний акт у кримінальному провадженні №22022030000000199, що надійшов з Волинської обласної прокуратури, відносно Дмитрієвої Людмили Михайлівни, що своїми умисними діями, які виразилися у здійсненні громадянином України пропаганди у закладах освіти незалежно від типів та форм власності з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України, уникненню відповідальності за здійснення державою-агресором збройної агресії проти України, а також діями, спрямованими на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 111-1 КК України.

 11 вересня 2023 року судом ухвалено вирок, яким обвинувачену Дмитрієву Людмилу Михайлівну, 22.02.1977 року народження (останнє відоме місце проживання: Донецька область, м. Волноваха, вул. Ярослава Мудрого, 4), визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки з позбавленням права обіймати посади в освітніх закладах незалежно від типів та форм власності, органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності та займатися освітньою і виховною діяльністю на строк 15 (п’ятнадцять) років.

 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Обвинувачений має право отримати в суді копію вироку.