flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс вирок щодо громадянина України

24 червня 2022, 12:48

23 червня 2022 року суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області визнав винуватим громадянина України та призначив покарання у виді одного місяця арешту за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 436-2  Кримінального кодексу України.

Обвинуваченого було затримано за дії, які виразились у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, підтримуванні антиукраїнських рухів, які спрямовані на відокремлення від України частини її території та населення, тощо.

Свою вину у пред’явленому йому обвинуваченні чоловік визнав повністю.

 

 

Довідково: ч. 1 ст. 436-2  Кримінального кодексу України передбачає - виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань Російської Федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Російською Федерацією, а також представників окупаційної адміністрації Російської Федерації, яку складають її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та представників підконтрольних Російській Федерації самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України, - караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.