flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Луцький міськрайонний суд Волинської області засудив учасника незаконних збройних формуваннь квазідержавного утворення «ДНР»

23 травня 2022, 16:26

20 травня 2022 року суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Вячеслав Покидюк засудив громадянина РФ до 5 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та інші кримінальні правопорушення передбачені ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

У березні 2022 року чоловіка було затримано на території Волинської області.

З травня 2014 року з метою порушення суверенітету і територіальної цілісності України, він перебував у складі різних незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях України міста Донецька та Донецької області, які організовували бойове протистояння підрозділам Збройних Сил України.

Зокрема, засуджений слідкував за переміщенням бойової техніки та військовослужбовців ЗС України, проводив фільтраційну роботу з місцевим населенням та вчиняв інші дії з метою зміни меж території та державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Також, відповідно до вироку суду, засудженому було кваліфіковано вчинення умисних дій, які виразились у придбанні, носінні та зберіганні бойового припасу і вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Свою вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях чоловік визнав.

Судом була також, затверджена угода про визнання винуватості, укладена між начальником відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Волинської обласної прокуратури та засудженим.