flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо онлайн навчання

02 вересня 2021, 16:37

У серпні 2021 року керівник апарату Ольга Пилипюк, її заступники Наталія Салівончик, Лілія Яблончук та кадрова служба пройшли онлайн – семінар з Національною школою суддів України щодо “Питання організації оцифрування трудових книжок і додаткових електронних сервісів вебпорталу Пенсійний фонд України та роботи з електронними листками непрацездатності та її реєстром”.

 

 

Під час заняття було розглянуто найбільш вагомі питання щодо:

  • отримання даних з Електронного реєстру листків непрацездатності;
  • процедура відкриття Е – лікарняних, їх оплати;
  • питання підготовки переходу на електронні трудові книжки.

 

В умовах стрімкого розвитку комп’ютеризації та інформатизації суспільства електронний документообіг став вимогою, аби вдосконалити та оновити нормативно-правову базу держави.

Так, Постановою КМУ від 31 березня 2021 року було запропоновано оновити алгоритм видачі листків непрацездатності задля цифровізації послуги “е- лікарняний”, з 1 вересня 2021 року медичні заклади України переходять на видачу електронних лікарняних листків.

Закон України, яким запроваджується облік трудової діяльності в електронній формі, набув чинності з 10 червня 2021 року. Згідно з Законом, встановлюється  п'ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника. Протягом цього періоду застосовуватиметься, як паперова трудова книжка, так і електронна форма уже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність працівника з Державного реєстру.