flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо Служби судової охорони

10 грудня 2020, 09:15

10 грудня 2019  року  Служба судової охорони розпочала свою роботу у Будинку правосуддя Луцького міськрайонного суду Волинської області у місті Луцьку по вулиці Конякіна, 3.

Завданням Служби судової охорони є :

– підтримання громадського порядку в суді;

– припинення проявів неповаги до суду;

– охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя;

– виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду;

– забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу.

Повноваження та права співробітників ССО визначені  ст. 162 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», де їм також надається право застосовувати зброю, заходи фізичного впливу та спеціальні засоби в порядку та випадках, визначених законами України  «Про Національну поліцію» та «Про охоронну діяльність».

Луцький міськрайонний суд Волинської області висловлює подяку Службі судової охорони за  співпрацю, взаємодопомогу та отримання позитивного результату в реалізації завдань, визначених законодавством  у сфері охорони громадського порядку та безпеки в суді.

Довідково: у квітні 2019 року, рішенням Вищої ради правосуддя було затверджено Положення про Службу судової охорони.  Цим Положенням визначено, що Служба судової охорони (Служба) є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.