flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив чоловіка за вчинення групового розбійного нападу

03 березня 2020, 17:04

Луцький міськрайонний суд Волинської області, засудив чоловіка, який вчинив розбійний напад у складі злочинної групи та призначив міру покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Інцидент трапився у квітні 2009 року.

Тоді, група чоловіків, попередньо спланувавши свої дії та вистеживши потерпілого, який займався обміном валюти, здійснили напад на нього, нанесли йому тілесні ушкодження та викрали грошові кошти.

Правоохоронними органами були встановлені особи зловмисників та на основі зібраних доказів було порушено кримінальну справу.

Однак, незабаром після того, як кримінальна справа надійшла на розгляд до Луцького міськрайонного суду Волинської області, двоє підозрюваних перестали з’являтися до суду і їх було оголошено у розшук. Одного з них було затримано ще у 2012 році, суд визнав його винним у вчиненні інкримінованого злочину та судив до 5 років позбавлення волі, з конфіскацією всього належного майна.

Іншому учаснику злочинного нападу, все ж вдалося майже десять років уникати покарання за вчинений злочин.

У 2018 року, громадянина України, який перебував у розшуку та обвинувачувався у вчиненні розбійного нападу було затримано на території Федеративної Республіки Німеччина.

Внаслідок процедури екстрадиції його було доставлено в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.