flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засудили водія, який здійснив наїзд на дитину

04 грудня 2019, 16:13

На розгляді Луцького міськрайонного суду Волинської області перебувало кримінальне провадження про обвинувачення юнака, який здійснив наїзд на дитину, чим спричинив йому тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості. Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчинені злочину та призначено покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік 6 місяців із позбавленням права керування транспортними засобами на той самий строк.

Дорожньо - транспортна пригода трапилась у місті Луцьку ще у листопаді 2016 року. Молодий чоловік здійснив наїзд на хлопчика, який переходив дорогу в невстановленому місці по вулиці Саперів у місті Луцьку. Дитина отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Впродовж трьох років в межах кримінального провадження проводились інженерно – транспортні та судово – медичні експертизи. Обвинувачений своєї вини не визнав, мотивуючи це тим, що рухався в межах дозволеної швидкості і дитина переходила дорогу не на пішохідному переході.

Однак, дослідивши та проаналізувавши усі надані докази та покази свідків суд визнав вину потерпілого у скоєному злочині передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України, (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження), та призначив міру покарання у виді обмеження волі та позбавлення права керування транспортними засобами.

 

 

 

Прес-служба Луцького міськрайонного суду Волинської області