flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Створено новий майданчик для професійного розвитку прес-секретарів судів України

01 листопада 2018, 15:43

Відбувся Перший загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів.

Впродовж двох днів, 29-30 жовтня 2018 року, учасники обговорювали питання важливості налагодження конструктивного діалогу між судами та ЗМІ.

Для участі у Форумі було запрошено Ольгу Пилипюк, завідувача сектору аналітично-статистичної роботи та забезпечення взаємодії із ЗМІ, Луцького міськрайонного суду Волинської області.  

 

 

 

 

 

 

 

У перший день Форуму учасники працювали у сесійному форматі. Кожна із сесій мала свою власну тематику. Канадські експерти ділилися успішним міжнародним досвідом ефективної комунікації судів та надавали практичні поради із створення позитивного іміджу судової влади та подолання негативних стереотипів у сприйнятті суду суспільством. З учасниками обговорювали важливість ефективної комунікації судів для зміцнення довіри суспільства до судової влади, роль прес-секретаря для здійснення успішної комунікаційної політики суду, гендерні аспекти комунікації та ділилися досвідом роботи прес-служб у реагуванні на комунікаційній виклики.

Також, Оксана Лисенко, керівник Прес-центру судової влади, ознайомила учасників із результатами Звіту комунікаційної діяльності судів на І півріччя 2018 року.

Впродовж другого дня заходу, прес-секретарі працювали у малих групах. Для них було проведено чотири майстер-класи з кризових комунікацій, копірайтенгу та адаптації текстів, просування контенту в соціальних мережах, планування медіа-кампаній.

Згодом, прес-секреті судів мають намір об’єднатися у професійну асоціацію для розвитку професії та обміну досвідом.

Організовано Форум Вищою радою правосуддя за спільної підтримки Програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» та Українсько-канадського проекту Підтримки судової реформи.

 

 

 

прес-служба Луцького міськрайонного суду Волинської області