flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочалася спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді

24 жовтня 2018, 16:00

Вчора, 23 жовтня, в Луцькому міськрайонному суді Волинської області розпочалося стажування для одинадцятьох кандидатів на посаду судді з цивільного судочинства.

Впродовж місяця судді-наставники Роман Кихтюк, Анатолій Пахолюк, Інна Плахтій, Людмила Присяжнюк та Тетяна Філюк будуть передавати свої знання, уміння та досвід. Сприятимуть формуванню та розвитку професійних і особистісних якостей майбутніх суддів.

Стажування є обов’язковою складовою спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Воно проводиться у формі практичної підготовки кандидатів в місцевому суді та має на меті застосовувати знання, отримані ними під час теоретично–практичного навчання, у практичній діяльності зі здійснення правосуддя. 

Керівник апарату суду Наталія Тимощук та керівники структурних підрозділів суду ознайомили кандидатів з організаційною структурою суду та автоматизованим діловодством, зокрема із комп’ютерною програмою документообігу загальних судів «Д-3».

Також, у ході проходження стажування кандидати мають ознайомитись з роботою відділу забезпечення розгляду цивільних справ та справ адміністративного судочинства, плануванням та організацією підготовки до судового розгляду цивільних справ, організацією та підготовкою судового засідання, веденням судового процесу тощо.

Проходження стажування заплановано до 21 листопада 2018 року.

1011

1037

 

1039_1

 

1072