flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо спростування інформації, яка стосується відставки голови Луцького міськрайонного суду Волинської області Михайла Квятковського

01 листопада 2017, 16:58

   Реагуючи на інформацію, яка стала відомою внаслідок виходу 30 та 31 жовтня 2017 року, телесюжетів «Новини НА ЧАСІ», ТРК «Аверс», в яких згадувалося про подання заяви у відставку головою Луцького міськрайонного суду Волинської області Михайлом Квятковським, прес-служба суду вважає за необхідне внести ясність у окремі факти, які були дещо викривлено висвітлені вищезгаданою телерадіокомпанією.

   Зокрема, зауважуємо, що аудіозаписи, про які йде мова у вищевказаних телесюжетах, були отримані головою суду після дослідження таких аудіозаписів в ході розгляду кримінального провадження у порядку відкритого судового засідання.

   А тому, оціночні судження журналістів ТРК «Аверс» щодо порушення суддями Михайлом Квятковським та Ярославом Артишем присяги, вважаємо не припустимим, упередженими та закликаємо утриматися від коментарів подібного змісту, оскільки на даний час Вищою радою правосуддя такі факти не встановлено.

   Щодо факту подачі Михайлом Квятковським заяви про звільнення у відставку, звертаємо увагу громадськості на те, що законом надано право судді, який має стаж роботи на даній посаді не менше двадцяти років, подати заяву про відставку (стаття 116 Закону України «Про судоустрій та статус суддів»).

   Зважаючи на це, вважаємо недоречними та надуманими намагання журналістів ТРК «Аверс» пов’язати вихід Михайла Квяткоського у відставку із поданою скаргою цієї телерадіокомпанії до Вищої ради правосуддя.

   

Прес-служба Луцького міськрайонного суду

Волинської області