flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо доступності приміщень суду для маломобільних груп населення, у тому числі осіб з інвалідністю

29 травня 2018, 17:00

Луцький міськрайонний суд Волинської області знаходиться у двох віддалених один від одного приміщеннях, що за адресами: місто Луцьк, вулиця Конякіна, 3 та вулиця Лесі Україники, 24.

Приміщення суду по вулиці Лесі Українки, 24 є трьох поверховим. При вході до будівлі суду є одна сходинка, поручні відсутні. Пасажирського ліфта у приміщенні не має. Для забезпечення вільного доступу, на зручній висоті, зокрема для осіб, які переміщаються на візку, біля вхідних дверей знаходиться кнопка виклику. Встановлено звуковий покажчик входу до приміщення для зручності осіб, які мають вади зору. За необхідності, може встановлюватися переносний пандус. Зали судових засідань знаходяться на другому і третьому поверхах. Однак, є можливість проводити судові засідання на першому поверсі в службових кабінетах суддів. На першому поверсі знаходиться хол де можуть розміститися мало мобільні групи населення та відділ забезпечення розгляду цивільних справ та справ адміністративного судочинства. У приміщенні суду не має універсальної кабіни санвузла, у тому числі зі спец. поручнями.

Приміщення суду по вулиці Конякіна, 3 є чотирьох поверховим. Сходи, що ведуть з рівня тротуару до головного входу будівлі є безпечними та не слизькими. Підйом маломобільних груп населення на рівень входу до приміщення можна здійснити за допомогою пандусу, який влаштовано з уклоном 8-10% та має поручні з обох боків. Двері входу передбачають фіксацію дверних полотен. У приміщенні є два пасажирських ліфти, який пристосований для підйому осіб, які переміщаються на візку. При вході розміщено тактильну мнемосхему поверху. На першому поверсі знаходиться дитяча кімната. Холи суду просторі та пристосовані для пересування осіб на візку. Інформаційні стенди доступні для читання. На першому поверсі знаходиться три зали судових засідань, влаштовано окрему кімнату для ознайомлення з матеріалами справи маломобільними групами населення, відділ документального забезпечення та звернень громадян, архів суду, універсальна кабіна санвузла, у тому числі зі спец. поручнями. Інформаційні таблички на першому поверсі, які спрямовують до залів судових засідань, кімнати для ознайомлення, відділу, ліфту, санвузла, покажчики напрямку руху дублюються шрифтом Брайля.