flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Публічні заклики до насильницького захоплення державної влади, стали причиною направлення кримінального провадження до суду

29 червня 2017, 11:32

Відповідно до положень Конституції України, право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Ніхто не може узурпувати державну владу.

Всупереч нормам основного Закону держави, діючи умисно та усвідомлюючи свої протиправні дії, Василь Соломонюк з травня 2015 року по березень 2017 року, розповсюджував матеріали, що містять публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади, у соціальних мережах «Fаcebook» та «ВКонтакте».

Своїми умисними діями, В. Соломонюк вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.ч. 2,3 ст. 109 Кримінального кодексу України.

Луцьким міськрайонним судом Волинської області, під головуванням судді В.М. Смітюха, у кримінальному провадженні призначено підготовче судове засідання, яке відбудеться в залі судових засідань у приміщенні Луцького міськрайонного суду Волинської області за адресою: м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 24 (каб. №10) о 14 год. 15 хв. 29 червня 2017 року.