flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок суду відносно обвинуваченого Лисенка Володимира Ігоровича

10 квітня 2024, 12:56

Луцьким міськрайонним судом Волинської області в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia) було розглянуто обвинувальний акт у кримінальному провадженні  №22022130000000188 від 06.06.2022 року, що надійшов з Волинської обласної прокуратури, відносно Лисенка Володимира Ігоровича, що своїми умисними діями, які виразились у здійснені інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, а також у добровільному зайнятті громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, Лисенко Володимир Ігорович вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 та ч. 6 ст. 111-1 КК України.

    09 квітня 2024 року судом ухвалено вирок, яким обвинуваченого Лисенка Володимира Ігоровича, 09 січня 1988 року народження (останнє відоме місце проживання: Луганська область, Сєвєродонецький район, м.Кремінна, вул.Урицького,30) визнано винним у вчиненні у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 6 ст. 111-1 КК України та призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності на строк 15 років та з конфіскацією майна.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.