flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок суду відносно обвинуваченої ВОВК (КУЛІШ) Елли Петрівни

05 квітня 2024, 12:56

Луцьким міськрайонним судом Волинської області в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia) обвинувальний акт у кримінальному провадженні №22022130000000210, що надійшов з Волинської обласної прокуратури, відносно Вовк (Куліш) Елли Петрівни, що своїми умисними діями, які виразились у державній зраді, тобто в умисно вчиненому громадянином України діянні на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненим в умовах воєнного стану, Вовк (Куліш) Елли Петрівни вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 111 КК України.

05 квітня 2024 року судом ухвалено вирок, яким обвинувачену Вовк (Куліш) Елли Петрівни, 17.07.1974 року народження, уродженки м. Сватове, Луганської області, зареєстрованої за адресою: с. Коржове, вул. Лісова, буд. 16, Луганської області, Сватівського району, визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 (п’ятнадцять) років, з конфіскацією усього належного їй на праві приватної власності майна.

На підставі ст. 55 КК України, позбавлено Вовк (Куліш) Еллу Петрівну, права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах та організаціях державної чи комунальної власності  на строк 3 (три) роки.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Луцький міськрайонний суд Волинської області.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Обвинувачена має право отримати в суді копію вироку.

 

Головуючий:/підпис/

Судді:/підписи/

Згідно з оригіналом:

Суддя Луцького міськрайонного суду                                                                ОА.Калькова