flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Луцькому міськрайонному суді Волинської області спростували існування двох рішеннь у справі секретаря міської ради

15 червня 2017, 19:11
Валентина Пушкарчук, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області спростувала факти відносно існування двох суперечливих рішеннь у резонансній справі.
 
   Розгляд даної справи викликав чималий інтерес, набув широкого розголосу серед місцевих ЗМІ та громади міста Луцька. Відтак, ТРК «Аверс» під час одного з останніх випуску новин, відео повідомив, що суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Валентина Пушкарчук, у справі за адміністративним позовом Ю.В. Вусенко, начебто винесла два суперечливих рішення, одне з яких переписала, що стало наслідком породження недостовірних фактів.
 
   Зреагувавши на такого роду заяву, журналісти телеканалу 1+1, звернулися з проханням надати коментар з даного приводу.
 
   У своєму коментарі Валентина Пушкарчук, спираючись на норми законодавства пояснила, що зміст та суть постанови суду, яку було винесено 02 червня 2017 року по даній справі, не змінювалися. Відносно начебто зниклих двох абзаців, роз’яснила, що відповідно до КАС України, суд з власної ініціативи може вирішити питання про виправлення допущених описок. В даному випадку було внесено виправлення в мотивувальну, а не в резолютивну частину судового рішення. Тому, жодним чином постанова не змінювалася.
 
   Валентина Петрівна Пушкарчук зауважила, що після винесеного рішення по даній справі, вона відчула відносно себе значний тиск, втручання в особисте життя, проникнення в особисте житло з порушенням Закону, розголошення конфіденційної інформації зі сторони ТРК «Аверс», погрози та перекручення фактів.
 
   Залишається відкритим питання, яким чином, відносно судді, було отримано конфіденційну інформацію (персональні дані), яка перебуває під охороною Закону.
 
   Журналісти ТРК «Аверс», які також були присутні, поцікавилися статками судді та відносно того, чому у її декларації внесено недостовірні відомості. З приводу чого, Валентина Пушкарчук ствердила, що жодного майна не приховує та у черзі на службове житло не стоїть.
 
Довідка:
 
16 березня 2017 року до Луцького міськрайонного суду Волинської області звернулася Ю.В. Вусенко з адміністративним позовом до Луцької міської ради, Г.О. Пустовіта, третьої особа без самостійних вимог – І.І. Поліщука, про визнання не чинним та скасування рішення Луцького міської ради від 15.03.2017 року № 19/1, поновлення на посаді секретаря Луцької міської ради та визнання не чинним та скасування рішення Луцького міської ради від 21.03.2017 року № 20/1, вказавши на ті обставини, що 15 березня 2017 року її повноваження як секретаря Луцької міської ради було достроково припинено незаконно, а саме, з численними порушеннями вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», діючого Регламенту Луцької міської ради.
 
Луцький міськрайонний суд Волинської області під головуванням судді Валентини Петрівни Пушкарчук, розглянувши адміністративну справу у відкритому судовому засіданні, 02 червня 2017 року, виніс постанову суду, якою позов задовольнив частково. Рішення Луцької міської ради № 19/1 від 15.03.2017 року «Про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Вусенко Ю.В.» визнав не чинним та таким, яке підлягає скасуванню. Відносно Ю.В. Вусенко, постановив, останню поновити на посаді секретаря Луцької міської ради з 16 березня 2017 року, виконання постанови суду в частині поновлення Вусенко Ю.В. на посаді секретаря Луцької міської ради, допустив до негайного виконання.