flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невдовзі судочинство в Луцькому міськрайонному суді Волинської області буде здійснюватися в новій будівлі

09 червня 2017, 15:46

У зв’язку із збільшенням штату в судівському корпусі, останніми роками Луцький міськрайонний суд Волинської області все більше потребує нового, функціонального приміщення з більшою площею.

Сьогодні суд розміщений у трьох різних приміщеннях, які за своїм розміром та технічним станом не пристосованні до сучасних вимог судочинства.

Державна судова адміністрація України активно працює в напрямку забезпечення фінансування та збільшення видатків для реалізації будівництва будинку правосуддя для Луцького міськрайонного суду Волинської області. Територіальним управлінням державної судової адміністрації України в Волинській області, як розпорядником коштів, вживаються заходи для будівництва І черги Будинку Правосуддя, яке розпочалося в 2011 році.

Нове приміщення буде повністю пристосоване для здійснення судочинства та доступне для маломобільних груп населення. Будівля складається з чотирьох поверхів де передбачено вісім залів судових засідань, які мають бути обладнані загородженнями зі скла та містити нарадчі кімнатами суддів. Також, в приміщенні передбачені кімнати свідків, адвокатів, захисників, прокурорів, конференц-зала. На цокольному поверсі створено групу приміщень для тимчасового тримання засуджених, підсудних та для варти, відповідно до передбачених вимог.

Завершення будівництва заплановано на грудень 2017 року.